Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Trend: weefplanten

Trend: weefplanten

Op de afgelopen Chelsea en Hampton Court Flower Shows in Londen was er geen ontkomen aan: een weelderige, hoogopgaande en natuurlijke beplanting in prachtige kleurencombinaties. Contrasterend wit tussen dieppurper en ook veel subtiel ton sur ton. De ideale planten om zelf zo’n idyllisch plaatje te creëren zijn de zogeheten weefplanten, die lekker uitwaaieren en hun stengels en bloemen door de buurplanten heen weven.

Weefplanten
Over het algemeen zijn het goede borderplanten, die weinig of klein blad hebben, maar relatief hoog worden en rijk en lang bloeien. Ze lenen zich goed om leeggevallen plekken in de zomerborder op te vullen. Bovendien vormen ze mooie combinaties, met elkaar, met heel veel andere planten en met siergrassen.

Top 10

  • Ammi majus, een eenjarige witte kantbloem, tot 100 cm hoog.
  • Gaura lindheimeri, krijgt lange aren met roze-witte vlinderachtige bloemen, tot 100 cm
  • Verbena bonariensis (ijzerhard), vormt kleine, lila bloemen bovenaan ijle, bijna bladloze stengels. Trekt vlinders en bijen aan. Tot 150 cm hoog.
  • Scabiosa (duif- of schurftkruid), is er met tal van bloemkleuren en er zijn veel soorten die makkelijk 80 cm hoog worden. Trekt bijen en hommels aan. 
  • Cephalaria gigantea (schoepkruid), de lichtgele bloemen lijken sterk op de bloemen van de Scabiosa en de stevige stengels worden wel 250 cm hoog.
  • Knautia macedonica (beemdkroon), krijgt kleine donkerroze tot bordeauxrode bloemhoofdjes. Tot 100 cm hoog.
  • Scutellaria incana (glidkruid), bloeit in augustus-september met violetblauwe lipbloemen. Tot 100 cm hoog.
  • Sanguisorba (pimpernel), er zijn veel variëteiten met wit tot rode bloemen in aren of bolletjes, van 60 tot 200 cm hoog.
  • Perovskia atriplicifolia ‘Blue Spire’, lijkt een soort reuzenlavendel, met grijze, opgaande takken en veel lavendelkleurige bloemetjes. Tot 120 cm hoog.
  • Venkel (Foeniculum vulgare), zachtige, warrige plant met fijne, goudgele bloemschermen. Tot 120 cm hoog.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Goede afwatering in de tuin

De enorme hoosbuien van de afgelopen tijd, waardoor woonkamers, kelders, straten en tuinen blank kwamen te staan, maken maar weer eens duidelijk dat het heel belangrijk is te zorgen voor een goede afwatering in de tuin. Een aantal mogelijkheden en tips om wateroverlast te voorkomen.

Lees meer...
Smaakmaker in de tuin

Fruitbomen als appel, peer en pruim zijn echte smaakmakers in de tuin. In het voorjaar geniet je van de bloesem en vanaf augustus verschijnen de eerste vruchten. De fruitboom staat daarom als Tuinplant van de Maand extra in het zonnetje.

Lees meer...
Woonplant van de maand augustus: de Echeveria

In augustus is de veelzijdige Echeveria benoemd tot de Woonplant van de Maand. Deze vetplant met Mexicaanse roots is een echte survivor die weinig aandacht vraagt.

Lees meer...
Iepenziekte

Het is helaas niet altijd pais en vree in onze Hof van Eden. Nadat de afgelopen jaren de buxus en de Leylandii-coniferen plotsklaps akelig bruin konden worden, steekt ook de gevreesde iepenziekte hier en daar weer de kop op. In alle gevallen zijn schimmels de boosdoeners. Bij de (voor de bomen) zeer besmettelijke iepenziekte is een vervelende kever de veroorzaker van het kwaad. 

Lees meer...
Onze tuincentra