Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Nationale Natuurwerkdag

Nationale Natuurwerkdag

Dit jaar vindt alweer voor de dertiende keer de Nationale Natuurwerkdag plaats, een initiatief van Landschapsbeheer Nederland. Op zaterdag 2 november gaan vrijwilligers in het hele land aan de slag om het groen in steden, dorpen en parken te beheren en te behouden. Jong en oud doen mee. U ook?

De kunst afkijken
Meedoen is leuk, gezond én leerzaam. Op veel locaties zijn deskundigen aanwezig die meer vertellen over het ondersteunen van de bijenpopulatie of over het nut van het verwijderen van het blad van de paardenkastanje (om de verspreiding van de schadelijke mineermot tegen te gaan). Bovendien kunt u er inspiratie opdoen voor uw eigen tuin. Leg bijvoorbeeld zelf eens een takkenril aan van het snoeihout uit eigen tuin. Zo’n stapel takken kunt u bij elkaar houden door een paar paaltjes in de grond te slaan. U doet er allerlei insecten, egels en vogels een groot plezier mee, want ze vinden er voedsel, beschutting en een plek om te overwinteren.

Activiteiten
Afhankelijk van de streek en de locatie worden er tijdens de Nationale Natuurwerkdag op 2 november verschillende werkzaamheden uitgevoerd. De meeste activiteiten bestaan uit kleinschalig onderhoudswerk, zoals fruitbomen snoeien, wilgen knotten, poelen schoonmaken en het aanvullen van takkenrillen. Op verschillende locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd. Jonge natuurliefhebbers kunnen er onder andere insectenhotels of vleermuiskastjes maken, hutten bouwen en bollen planten. Ga naar www.natuurwerkdag.nl voor alle activiteiten, de locaties bij u in de buurt en om u aan te melden. Bij het project van uw keuze wordt aangegeven of u zelf werkhandschoenen of gereedschap mee moet nemen of dat daarvoor wordt gezorgd. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Goede afwatering in de tuin

De enorme hoosbuien van de afgelopen tijd, waardoor woonkamers, kelders, straten en tuinen blank kwamen te staan, maken maar weer eens duidelijk dat het heel belangrijk is te zorgen voor een goede afwatering in de tuin. Een aantal mogelijkheden en tips om wateroverlast te voorkomen.

Lees meer...
Smaakmaker in de tuin

Fruitbomen als appel, peer en pruim zijn echte smaakmakers in de tuin. In het voorjaar geniet je van de bloesem en vanaf augustus verschijnen de eerste vruchten. De fruitboom staat daarom als Tuinplant van de Maand extra in het zonnetje.

Lees meer...
Woonplant van de maand augustus: de Echeveria

In augustus is de veelzijdige Echeveria benoemd tot de Woonplant van de Maand. Deze vetplant met Mexicaanse roots is een echte survivor die weinig aandacht vraagt.

Lees meer...
Iepenziekte

Het is helaas niet altijd pais en vree in onze Hof van Eden. Nadat de afgelopen jaren de buxus en de Leylandii-coniferen plotsklaps akelig bruin konden worden, steekt ook de gevreesde iepenziekte hier en daar weer de kop op. In alle gevallen zijn schimmels de boosdoeners. Bij de (voor de bomen) zeer besmettelijke iepenziekte is een vervelende kever de veroorzaker van het kwaad. 

Lees meer...
Onze tuincentra