Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Valentijnsdag: zeg het met bloemen!

Valentijnsdag: zeg het met bloemen!

Een bos rode rozen is de meest duidelijke én gebruikte manier om iemand de liefde te verklaren. De roos is de meest romantische bloem die er is en rood associëren wij allemaal met passie en warmte. Er zijn ook andere, originelere manieren om een dierbare op Valentijnsdag te verrassen met een speciaal, veelzeggend boeket.

Kleurentaal
In vroeger tijden, zonder moderne communicatiemiddelen, maar mét strenge gedragsregels, waren mensen zich beter bewust van de geheime boodschap die bepaalde bloemen – en dan ook nog eens in bepaalde kleuren – konden overbrengen. Over het algemeen staat rood voor liefde, wit voor onschuld, geel voor blijheid (maar ook voor jaloezie!), roze voor tederheid en paars voor ingetogenheid (en rouw).

Geheime boodschappers
In het Victoriaanse Engeland stond de azalea voor hartstocht en de kamperfoelie voor toewijding. Tegenwoordig vinden we voor bloemen de volgende betekenissen:

 • Anemoon: verwachting, zorgzaamheid
 • Anjer: grilligheid
 • Akelei: onbetrouwbaarheid
 • Amaryllis: betoverende schoonheid
 • Fresia: langdurige vriendschap
 • Goudsbloem: jaloezie
 • Jasmijn: vriendschap
 • Lelietje-van-dalen: ontluikende vriendschap
 • Sering: eerste liefde, huiselijk geluk
 • Vergeet-me-nietje: eeuwige vriendschap en liefde
 • Viooltje: trouw

Valentijnstips
In plaats van een bos bloemen kunt u een geliefde ook verrassen met een mooie tuinplant met een toepasselijke naam. Geef de vrouw van uw dromen bijvoorbeeld een Suzanne-met-de-mooie-ogen of een hortensia Annabelle cadeau. Corry, Janny, maar ook Marjorie en Natascha maakt u blij met hun eigen clematis. Of schenk uw Roos een struik-, klim- of pioenroos, Margriet de gelijknamige vaste plant, Iris een bos irissen of een baardiris voor in de tuin, Jasmijn een geurende jasmijn, Laura een laurier en Marjolein en Rozemarijn hun eigen kruidentuintje in een mooie pot.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Goede afwatering in de tuin

De enorme hoosbuien van de afgelopen tijd, waardoor woonkamers, kelders, straten en tuinen blank kwamen te staan, maken maar weer eens duidelijk dat het heel belangrijk is te zorgen voor een goede afwatering in de tuin. Een aantal mogelijkheden en tips om wateroverlast te voorkomen.

Lees meer...
Smaakmaker in de tuin

Fruitbomen als appel, peer en pruim zijn echte smaakmakers in de tuin. In het voorjaar geniet je van de bloesem en vanaf augustus verschijnen de eerste vruchten. De fruitboom staat daarom als Tuinplant van de Maand extra in het zonnetje.

Lees meer...
Woonplant van de maand augustus: de Echeveria

In augustus is de veelzijdige Echeveria benoemd tot de Woonplant van de Maand. Deze vetplant met Mexicaanse roots is een echte survivor die weinig aandacht vraagt.

Lees meer...
Iepenziekte

Het is helaas niet altijd pais en vree in onze Hof van Eden. Nadat de afgelopen jaren de buxus en de Leylandii-coniferen plotsklaps akelig bruin konden worden, steekt ook de gevreesde iepenziekte hier en daar weer de kop op. In alle gevallen zijn schimmels de boosdoeners. Bij de (voor de bomen) zeer besmettelijke iepenziekte is een vervelende kever de veroorzaker van het kwaad. 

Lees meer...
Onze tuincentra