Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag

Zaterdag 8 maart 2014 is het weer Internationale Vrouwendag. Het wordt steeds gebruikelijker om vrouwen op deze dag een mooie bos bloemen te geven. Tegenwoordig schijnen er op 8 maart nog meer boeketten te worden gekocht dan op Valentijnsdag.

Wereldwijd
Op 8 maart 1908 demonstreerden duizenden vrouwen, vooral textielarbeidsters, in New York voor meer loon, betere arbeidsomstandigheden en afschaffing van de kinderarbeid. De vrouwen eisten ‘brood en rozen’: het ging hun niet alleen om overleven, maar ook om de kwaliteit van leven. In 1911 werd Vrouwendag voor het eerst in verschillende landen gevierd, onder andere in Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Zwitserland en de Verenigde Staten. In 1978 werd de Internationale Vrouwendag ook door de Verenigde Naties erkend. Het thema van 2014 is ‘Omdenken’: het omzetten van negatieve situaties en gedachten naar positieve. De viering verschilt per land. In België wordt de dag op 11 november gevierd, maar wordt al jaren gelobbyd de dag naar 8 maart te verzetten. In Rusland is 8 maart zelfs een vrije dag.

Sterke vrouwen, sterke bloemen
Internationale Vrouwendag is een eerbetoon aan de kracht van vrouwen. Dus een uitgelezen moment om vrouwen in uw professionele of sociale netwerk een passend boeket met sterke snijbloemen te geven. De top vijf sterke snijbloemen:

  • Chrysant
  • Anthurium (flamingoplant)
  • Alstroemeria (Incalelie)
  • Calla (aronskelk)
  • Zuiderwindlelie (ook wel bloemistenverdriet genoemd, omdat een bloemist zijn klant na aankoop van deze bloemen voorlopig niet meer terugziet)

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Goede afwatering in de tuin

De enorme hoosbuien van de afgelopen tijd, waardoor woonkamers, kelders, straten en tuinen blank kwamen te staan, maken maar weer eens duidelijk dat het heel belangrijk is te zorgen voor een goede afwatering in de tuin. Een aantal mogelijkheden en tips om wateroverlast te voorkomen.

Lees meer...
Smaakmaker in de tuin

Fruitbomen als appel, peer en pruim zijn echte smaakmakers in de tuin. In het voorjaar geniet je van de bloesem en vanaf augustus verschijnen de eerste vruchten. De fruitboom staat daarom als Tuinplant van de Maand extra in het zonnetje.

Lees meer...
Woonplant van de maand augustus: de Echeveria

In augustus is de veelzijdige Echeveria benoemd tot de Woonplant van de Maand. Deze vetplant met Mexicaanse roots is een echte survivor die weinig aandacht vraagt.

Lees meer...
Iepenziekte

Het is helaas niet altijd pais en vree in onze Hof van Eden. Nadat de afgelopen jaren de buxus en de Leylandii-coniferen plotsklaps akelig bruin konden worden, steekt ook de gevreesde iepenziekte hier en daar weer de kop op. In alle gevallen zijn schimmels de boosdoeners. Bij de (voor de bomen) zeer besmettelijke iepenziekte is een vervelende kever de veroorzaker van het kwaad. 

Lees meer...
Onze tuincentra