Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Exotische planten voor binnen en buiten

Exotische planten voor binnen en buiten

Een van dé trends van dit jaar is het thema Jungle. Oftewel: exotisch, uitbundig en kleurrijk. Geef zowel het interieur als de tuin een oerwoudachtig en tropisch tintje en u waant zich op vakantie in eigen land!

Exotische kamerplanten
Denk aan grote bladplanten, zoals de bananenplant (Musa), olifantsoor (Alocasia),  Mexicaanse palm (Chamaedorea), Canarische dadelpalm (Phoenix canariensis) en de vredespalm (Cycas revoluta). Ook cactussen, vetplanten en bonsaiboompjes geven een tropisch tintje. Kleurrijke blikvangers zijn de paradijsvogelbloem (Strelitzia), de hanenkam (Celosia) en de gemberplant (Curcuma), die u in de zomer als kuipplant op het terras kunt zetten.  

Exoten in de tuin
De rijk en vurig bloeiende trompetbloem (Campsis) en chocoladewingerd (Akebia) zijn fraaie klimplanten. In een grote kuip doen de camelia en de geurende engelentrompet (Brugmansia) het goed. De Canna is een vaste plant die in knalkleuren bloeit.  Kies verder opvallende bladplanten als yucca, bamboe, Nieuw-Zeelands vlas (Phormium), vingerplant (Fatsia japonica), mammoetblad (Gunnera), winterharde palmen als de waaierpalm (Trachycarpus en Chaemerops) en de boomvaren (Dicksonia).

 

 

 

           

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Goede afwatering in de tuin

De enorme hoosbuien van de afgelopen tijd, waardoor woonkamers, kelders, straten en tuinen blank kwamen te staan, maken maar weer eens duidelijk dat het heel belangrijk is te zorgen voor een goede afwatering in de tuin. Een aantal mogelijkheden en tips om wateroverlast te voorkomen.

Lees meer...
Smaakmaker in de tuin

Fruitbomen als appel, peer en pruim zijn echte smaakmakers in de tuin. In het voorjaar geniet je van de bloesem en vanaf augustus verschijnen de eerste vruchten. De fruitboom staat daarom als Tuinplant van de Maand extra in het zonnetje.

Lees meer...
Woonplant van de maand augustus: de Echeveria

In augustus is de veelzijdige Echeveria benoemd tot de Woonplant van de Maand. Deze vetplant met Mexicaanse roots is een echte survivor die weinig aandacht vraagt.

Lees meer...
Iepenziekte

Het is helaas niet altijd pais en vree in onze Hof van Eden. Nadat de afgelopen jaren de buxus en de Leylandii-coniferen plotsklaps akelig bruin konden worden, steekt ook de gevreesde iepenziekte hier en daar weer de kop op. In alle gevallen zijn schimmels de boosdoeners. Bij de (voor de bomen) zeer besmettelijke iepenziekte is een vervelende kever de veroorzaker van het kwaad. 

Lees meer...
Onze tuincentra