Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Nationale tuintrends 2014

Nationale tuintrends 2014

De Stichting Tuinpromotie Nederland (STN) presenteert in samenwerking met trendwatcher Aafje Nijman drie thematuinen voor dit jaar.

De Gouden Eeuw-tuin
Een decoratieve tuin met klassieke elementen in een nieuw jasje. Grote potten en vazen op voet. Luxe, kwalitatief hoogwaardige materialen, zoals natuursteen, donker hout, goud- en koperkleurig metaal, decoratief vlechtwerk en luxe kunststof. Hoogglans zwart en warme naturellen, aangevuld met goud en koper. In deze tuin horen struiken die in sierlijke vormen geknipt kunnen worden (zoals buxus), bloeien lelies en irissen en groeien planten met donker blad, zoals het purperklokje (Heuchera).

De Biotoop-tuin
Een natuurlijke tuin, waarin planten, dieren en insecten zich thuis voelen. De diversiteit aan planten zorgt in deze tuin voor een natuurlijke rijkdom. Er groeien eetbare en dier- en insectvriendelijke planten in de borders én in potten. Hangende plantenbakken zijn terug van weggeweest en er zijn allerlei behuizingen voor kleine dieren, van insectenhotel tot nestkast. Verder ambachtelijke producten en onregelmatige vormen, zoals gestapelde stenen en houtblokken.

De Tuin met een Twist
Modern, vernieuwend, verrassend. Borders met één plantensoort. Verhoogde en verdiepte vormen en tuindelen. Gladde materialen, zoals metaal, kunststof of natuursteen. Zachte, natuurlijke tinten als limoengroen, grijs en bruin, met een hoofdrol voor wit. Planten zoals hulst, lampenpoetsersgras, phloxen en pluimhortensia’s. Ook hier ontbreken de hangplanten niet, voor een verticaal accent.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Goede afwatering in de tuin

De enorme hoosbuien van de afgelopen tijd, waardoor woonkamers, kelders, straten en tuinen blank kwamen te staan, maken maar weer eens duidelijk dat het heel belangrijk is te zorgen voor een goede afwatering in de tuin. Een aantal mogelijkheden en tips om wateroverlast te voorkomen.

Lees meer...
Smaakmaker in de tuin

Fruitbomen als appel, peer en pruim zijn echte smaakmakers in de tuin. In het voorjaar geniet je van de bloesem en vanaf augustus verschijnen de eerste vruchten. De fruitboom staat daarom als Tuinplant van de Maand extra in het zonnetje.

Lees meer...
Woonplant van de maand augustus: de Echeveria

In augustus is de veelzijdige Echeveria benoemd tot de Woonplant van de Maand. Deze vetplant met Mexicaanse roots is een echte survivor die weinig aandacht vraagt.

Lees meer...
Iepenziekte

Het is helaas niet altijd pais en vree in onze Hof van Eden. Nadat de afgelopen jaren de buxus en de Leylandii-coniferen plotsklaps akelig bruin konden worden, steekt ook de gevreesde iepenziekte hier en daar weer de kop op. In alle gevallen zijn schimmels de boosdoeners. Bij de (voor de bomen) zeer besmettelijke iepenziekte is een vervelende kever de veroorzaker van het kwaad. 

Lees meer...
Onze tuincentra