Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Paasdecoraties

Paasdecoraties

Op 20 en 21 april willen we er op ons paasbest bijzitten, binnen en buiten. In ons tuincentrum vindt u vrolijke kant-en-klare decoraties, maar met een beetje creativiteit kunt u zelf allerlei fleurige versieringen maken. Leuk om samen met de kinderen te doen!

Eieren
Ze horen erbij: eieren in alle soorten en maten. Grote en kleine chocolade eieren, zelf beschilderde eieren voor in een mandje of etagère op de ontbijttafel en uitgeblazen en beplakte eieren die je ophangt in bloesemtakken in een grote vaas. Maar denk ook eens aan een schaal vol sierlijke kievietseitjes (Fritillaria meleagris) voor op de tuin of balkontafel. Aan de stengeltjes van deze bollen komen tere purperen of witte bloempjes met een fijn ruitjespatroon. Als de bolletjes zijn uitgebloeid kunt u ze in de tuin planten en ze laten verwilderen. Ook leuk: vul de lege schaal van een struisvogel of ganzenei met een beetje water en schik er kort afgesneden voorjaarsbloeiers in, bijvoorbeeld witte en gele tulpjes, witte vogelmelk (Ornithogalum) of zomerklokjes (Leucojum). Zet het ei-boeket in een wit of geel mandje of kommetje.

Geel, wit en paars
Vul vazen, potten en bakken met bloemen en bloeiende planten in dé paaskleuren geel, wit en paars. Vul ze aan met fris lentegroen, zoals de takken van de gewone sneeuwbal (Viburnum opulus Roseum) met grote lichtgroene tot witte bolbloemen. Nu bloeien er bijvoorbeeld witte, gele en paarse violen,  tulpen, ranonkels, en akeleien, witte en gele narcissen en gerbera’s, gele voorjaarszonnebloemen (Doronicum) en witte boshyacinten en anemonen.

Vrolijk pasen!

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Goede afwatering in de tuin

De enorme hoosbuien van de afgelopen tijd, waardoor woonkamers, kelders, straten en tuinen blank kwamen te staan, maken maar weer eens duidelijk dat het heel belangrijk is te zorgen voor een goede afwatering in de tuin. Een aantal mogelijkheden en tips om wateroverlast te voorkomen.

Lees meer...
Smaakmaker in de tuin

Fruitbomen als appel, peer en pruim zijn echte smaakmakers in de tuin. In het voorjaar geniet je van de bloesem en vanaf augustus verschijnen de eerste vruchten. De fruitboom staat daarom als Tuinplant van de Maand extra in het zonnetje.

Lees meer...
Woonplant van de maand augustus: de Echeveria

In augustus is de veelzijdige Echeveria benoemd tot de Woonplant van de Maand. Deze vetplant met Mexicaanse roots is een echte survivor die weinig aandacht vraagt.

Lees meer...
Iepenziekte

Het is helaas niet altijd pais en vree in onze Hof van Eden. Nadat de afgelopen jaren de buxus en de Leylandii-coniferen plotsklaps akelig bruin konden worden, steekt ook de gevreesde iepenziekte hier en daar weer de kop op. In alle gevallen zijn schimmels de boosdoeners. Bij de (voor de bomen) zeer besmettelijke iepenziekte is een vervelende kever de veroorzaker van het kwaad. 

Lees meer...
Onze tuincentra