Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Internationale Tuintrends 2014

Internationale Tuintrends 2014

De EFSA (European Floral & Lifestyle Suppliers Association) komt in samenwerking met een trendbureau uit Parijs met maar liefst vijf tuin- en interieurtrends voor 2014. Een beknopt overzicht; pluk eruit wat bij u past!

  • Romantisch

Vrouwelijk en verfijnd, met beigetinten en kaki’s gecombineerd met gele en roze tinten. Tuinmeubels met ronde, omhullende vormen en lijnen en bloemen en planten als rozen, pioenen, orchideeën en kersenbloesem.

  • Zacht en teer

Ronde vormen. Kleine motieven zoals strepen, ruiten en kleine druppeltjes. Materialen: geschilderd metaal en hout, aardewerk en porselein. Voorjaarsbloemen, zoals madeliefjes, boterbloemen, krokussen en narcissen.

  • Weelderig Italiaans

Warme kleuren als tomatenrood en zonnebloemgeel. Een culinair feestje met kruiden en groenten als aubergines, komkommers, paprika’s en knoflook. Een wijnkoeler en een barbecue mogen niet ontbreken. Natuurlijke materialen, zoals hout, gevlochten rotan, terracotta, rustiek en gebobbeld glas.

  • Speels en sjiek

Een basis van lichte tinten, variërend van porselein tot parelmoer, gecombineerd met felle kleuren of fluortinten. Wilde motieven met ongebruikelijke digitale afdrukken van bloemen, boeketten en takken verwerkt met viltstift en gecombineerd met metallic accenten. Materialen als kunststof kant, perspex, plexiglas en gekleurd glaswerk.

  • Avontuurlijke mix

Kaki’s en houttinten, gecombineerd met variaties van turquoise en aquagroen. Motieven in de vorm van dieren en insecten, geometrische en etnische patronen. Materialen: bewerkt aardewerk, beton, verzinkt staal, zinken potten en geoxideerde metalen. Vreemde planten zoals lianen en vleesetende planten.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Goede afwatering in de tuin

De enorme hoosbuien van de afgelopen tijd, waardoor woonkamers, kelders, straten en tuinen blank kwamen te staan, maken maar weer eens duidelijk dat het heel belangrijk is te zorgen voor een goede afwatering in de tuin. Een aantal mogelijkheden en tips om wateroverlast te voorkomen.

Lees meer...
Smaakmaker in de tuin

Fruitbomen als appel, peer en pruim zijn echte smaakmakers in de tuin. In het voorjaar geniet je van de bloesem en vanaf augustus verschijnen de eerste vruchten. De fruitboom staat daarom als Tuinplant van de Maand extra in het zonnetje.

Lees meer...
Woonplant van de maand augustus: de Echeveria

In augustus is de veelzijdige Echeveria benoemd tot de Woonplant van de Maand. Deze vetplant met Mexicaanse roots is een echte survivor die weinig aandacht vraagt.

Lees meer...
Iepenziekte

Het is helaas niet altijd pais en vree in onze Hof van Eden. Nadat de afgelopen jaren de buxus en de Leylandii-coniferen plotsklaps akelig bruin konden worden, steekt ook de gevreesde iepenziekte hier en daar weer de kop op. In alle gevallen zijn schimmels de boosdoeners. Bij de (voor de bomen) zeer besmettelijke iepenziekte is een vervelende kever de veroorzaker van het kwaad. 

Lees meer...
Onze tuincentra