Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Dag van de Aarde

Dag van de Aarde

Op dinsdag 22 april is het weer de internationale Dag van de Aarde. Deze dag heeft tot doel mensen bewust te maken van het bijzondere van onze planeet en al het leven daarop. Er wordt op een positieve manier aandacht gevraagd voor de wereldproblematiek rond natuur, milieu en klimaatverandering. In de Verenigde Staten is International Earth Day sinds 1970 een populair fenomeen. Ook in Frankrijk is de Dag van de Aarde al langer ingeburgerd. De afgelopen tien jaar krijgt deze dag ook in Nederland en België steeds meer bekendheid.

Goede tuinaarde
Iedereen wil graag een tuin vol mooie en gezonde planten. Dan is het belangrijk dat ze in de goede grond staan. Sommige planten houden van zanderige, droge grond, andere van zure grond. De meeste planten gedijen echter in goede, voedzame grond met een losse, niet te vaste structuur, zodat het (regen)water er diep in kan doordringen. Het voorjaar is de aangewezen periode om de grond in de tuin te verbeteren. Spit vastgeklonken stukken om en voorzie deze delen en de borders van nieuwe tuinaarde, compost en een eventuele mulchlaag.

Goede potgrond
Potgrond bestaat voor een belangrijk deel uit veen, want dat kan veel water opnemen en lang vasthouden. In ons tuincentrum vindt u een ruimte sortering potgrond voor specifieke planten. Aan de potgrond is dan bijvoorbeeld kalk, zand of boomschors toegevoegd.

Tips

  • Tuinturf is goed voor zuurminnende planten, zoals azalea, heide, hortensia en rododendron.
  • Er bestaat speciale buxusgrond, en speciale potgrond voor cactus-, rots- en vetplanten, voor orchideeën, voor rozen, voor palmen en voor kamerplanten.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Goede afwatering in de tuin

De enorme hoosbuien van de afgelopen tijd, waardoor woonkamers, kelders, straten en tuinen blank kwamen te staan, maken maar weer eens duidelijk dat het heel belangrijk is te zorgen voor een goede afwatering in de tuin. Een aantal mogelijkheden en tips om wateroverlast te voorkomen.

Lees meer...
Smaakmaker in de tuin

Fruitbomen als appel, peer en pruim zijn echte smaakmakers in de tuin. In het voorjaar geniet je van de bloesem en vanaf augustus verschijnen de eerste vruchten. De fruitboom staat daarom als Tuinplant van de Maand extra in het zonnetje.

Lees meer...
Woonplant van de maand augustus: de Echeveria

In augustus is de veelzijdige Echeveria benoemd tot de Woonplant van de Maand. Deze vetplant met Mexicaanse roots is een echte survivor die weinig aandacht vraagt.

Lees meer...
Iepenziekte

Het is helaas niet altijd pais en vree in onze Hof van Eden. Nadat de afgelopen jaren de buxus en de Leylandii-coniferen plotsklaps akelig bruin konden worden, steekt ook de gevreesde iepenziekte hier en daar weer de kop op. In alle gevallen zijn schimmels de boosdoeners. Bij de (voor de bomen) zeer besmettelijke iepenziekte is een vervelende kever de veroorzaker van het kwaad. 

Lees meer...
Onze tuincentra