Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Moeders in de bloemen

Moeders in de bloemen

Zondag 11 mei worden Nederlandse moeders weer in de bloemetjes gezet. Ze verdienen eigenlijk altijd wel een mooi boeket, maar we kunnen ze ook blij maken met andere fleurige cadeaus. Enkele suggesties, die ook van pas komen wanneer uw moeder, dochter, vrouw of vriendin jarig is:

  • Een mooie vaas. In de loop van de tijd sneuvelt er altijd wel een. Kies er een in haar lievelingskleur of een die mooi bij haar interieurstijl past.
  • Een kleurrijk bloeiende kamerplant, zoals een exotische Medinilla, Strelitzia (paradijsvogelbloem) of Anthurium (flamingoplant), of een lekker ouderwetse Clivia (weer helemaal terug van weggeweest!)
  • Zomerbloeiende eenjarigen. Deze zijn vaak heel voordelig in aanschaf en ze heeft er de hele zomer plezier van. Denk aan lobelia’s, petunia’s, begonia’s en vlijtige liesjes.
  • Heeft ze al veel zomerbloeiers? Kies voor haar dan een mooie mand, bak of pot. Daarvan heeft een echte plantenliefhebster er nooit genoeg.
  • Houdt ze van dieren? Geef een vogelhuisje, vogeldrinkbak, insectenkastje of minivijver.
  • Heet uw moeder Margriet? Geef haar een vaste, grootbloemige margriet voor in de border of in een pot. Annabelle is vast heel blij met een hortensia ‘Annabelle’, die prachtige, grote, geelgroene bolvormige schermen krijgt. Geef  Roos een struik-, klim- of pioenroos en verblijd Marjolein en Rozemarijn met haar eigen kruid in een mooie pot.   
  • Kies een heerlijk geurende buitenkaars, een windlicht, gezellige tuinkussens, een kleurrijke gieter of een handig inklapbaar bijzettafeltje, zodat ze extra van het buitenleven kan genieten. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Goede afwatering in de tuin

De enorme hoosbuien van de afgelopen tijd, waardoor woonkamers, kelders, straten en tuinen blank kwamen te staan, maken maar weer eens duidelijk dat het heel belangrijk is te zorgen voor een goede afwatering in de tuin. Een aantal mogelijkheden en tips om wateroverlast te voorkomen.

Lees meer...
Smaakmaker in de tuin

Fruitbomen als appel, peer en pruim zijn echte smaakmakers in de tuin. In het voorjaar geniet je van de bloesem en vanaf augustus verschijnen de eerste vruchten. De fruitboom staat daarom als Tuinplant van de Maand extra in het zonnetje.

Lees meer...
Woonplant van de maand augustus: de Echeveria

In augustus is de veelzijdige Echeveria benoemd tot de Woonplant van de Maand. Deze vetplant met Mexicaanse roots is een echte survivor die weinig aandacht vraagt.

Lees meer...
Iepenziekte

Het is helaas niet altijd pais en vree in onze Hof van Eden. Nadat de afgelopen jaren de buxus en de Leylandii-coniferen plotsklaps akelig bruin konden worden, steekt ook de gevreesde iepenziekte hier en daar weer de kop op. In alle gevallen zijn schimmels de boosdoeners. Bij de (voor de bomen) zeer besmettelijke iepenziekte is een vervelende kever de veroorzaker van het kwaad. 

Lees meer...
Onze tuincentra