Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Anders kijken naar een bloempot

Anders kijken naar een bloempot

Romeo Sommers, trendwatcher en groenstylist roept het al jaren: kijk eens anders naar groen! Daarvoor heeft hij het initiatief genomen voor het inspiratieplatform ‘Green your day’ (www.greenyourday.nl). Een site met vele korte inspiratiefilmpjes om mensen uit te leggen dat werken met groen eenvoudig is.

Deze weken staat de bloempot op het terras centraal. Romeo: ”Je ziet dat mensen het moeilijk vinden om van een bloempot op het terras een mooi ornament te maken. En dat is jammer. Door simpele tips & tricks toe te passen is al snel een mooi resultaat te bereiken’.

Dit zijn de drie gemakkelijk toepasbare tips van Romeo:

Tip 1:
Gebruik naast vaste planten ook eenjarige planten. Hierdoor kun je makkelijk soorten combineren en kleur toevoegen. Maak eerst een basis met vaste planten en voeg daarna de eenjarige planten toe om er een geheel van te maken.

Tip 2:
Zorg voor contrast. Als je een moderne pot hebt, zet er dan geen gestileerde plant in. Kijk dan of je er een cottage-achtige stijl van kunt maken. Een klassieke pot met een strakke plant kan ook erg mooi zijn.

Tip 3:
Kijk naar de functie van de pot in het geheel. Bij de BBQ zou je kruiden erbij kunnen zetten. Ook kan je een bloempot gebruiken om de ruimte op het terras te verdelen. Dan kies je weer voor hogere planten. Denk dus na over de toegevoegde waarde die de pot kan hebben op jouw terras 
 Klik hier om naar Facebook te gaan!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Goede afwatering in de tuin

De enorme hoosbuien van de afgelopen tijd, waardoor woonkamers, kelders, straten en tuinen blank kwamen te staan, maken maar weer eens duidelijk dat het heel belangrijk is te zorgen voor een goede afwatering in de tuin. Een aantal mogelijkheden en tips om wateroverlast te voorkomen.

Lees meer...
Smaakmaker in de tuin

Fruitbomen als appel, peer en pruim zijn echte smaakmakers in de tuin. In het voorjaar geniet je van de bloesem en vanaf augustus verschijnen de eerste vruchten. De fruitboom staat daarom als Tuinplant van de Maand extra in het zonnetje.

Lees meer...
Woonplant van de maand augustus: de Echeveria

In augustus is de veelzijdige Echeveria benoemd tot de Woonplant van de Maand. Deze vetplant met Mexicaanse roots is een echte survivor die weinig aandacht vraagt.

Lees meer...
Iepenziekte

Het is helaas niet altijd pais en vree in onze Hof van Eden. Nadat de afgelopen jaren de buxus en de Leylandii-coniferen plotsklaps akelig bruin konden worden, steekt ook de gevreesde iepenziekte hier en daar weer de kop op. In alle gevallen zijn schimmels de boosdoeners. Bij de (voor de bomen) zeer besmettelijke iepenziekte is een vervelende kever de veroorzaker van het kwaad. 

Lees meer...
Onze tuincentra