Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Groene vaderdagcadeaus

Groene vaderdagcadeaus

Vaderdag wordt niet in elk land op dezelfde zondag gevierd. In Nederland is het dit jaar op 15 juni en in België op 8 juni tijd om paps in de bloemen te zetten. In ons tuincentrum vindt u voor elk type man geheid een geschikt cadeau.

Is hij een fervent tuinier? Denk dan aan een paar van zijn favoriete planten, goed gereedschap of die bessenstruik of kleine boom waar hij het wel eens over gehad heeft.

Op warme zomeravonden zit iedereen natuurlijk het liefst zo lang mogelijk buiten. Struikelt hij in het donker wel eens onderweg van de keuken naar het terras? Kies dan een paar (solar)lampen of tuinspots.

Is hij zijn gereedschap regelmatig kwijt of grijpt hij steeds mis in de garage of schuur? Dan zal hij blij zijn met een handige opbergkist of een ophangsysteem.

Ligt hij weer eens met de tuinslang overhoop? Een goede haspel of een automatisch watersysteem brengt uitkomst.

Voor de levensgenieter is een hangmat of comfortabele loungestoel een schot in de roos. Ook met een goede barbecue of handige barbecue-accessoires doet u hem een groot plezier.

Kweekt hij graag zijn eigen groenten en kruiden? Doe hem plantjes of zaden of een starterset voor een (mini)moestuin cadeau.

Houdt hij van water in de tuin, maar is er geen plek voor een vijver? Kijk dan eens naar de vele verschillende minivijvers die tegenwoordig te koop zijn. Ideaal voor op de terras- of balkontafel. Of maak hem blij met een vogeldrinkschaal én het gespetter van vogels die er graag een bad in komen nemen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Goede afwatering in de tuin

De enorme hoosbuien van de afgelopen tijd, waardoor woonkamers, kelders, straten en tuinen blank kwamen te staan, maken maar weer eens duidelijk dat het heel belangrijk is te zorgen voor een goede afwatering in de tuin. Een aantal mogelijkheden en tips om wateroverlast te voorkomen.

Lees meer...
Smaakmaker in de tuin

Fruitbomen als appel, peer en pruim zijn echte smaakmakers in de tuin. In het voorjaar geniet je van de bloesem en vanaf augustus verschijnen de eerste vruchten. De fruitboom staat daarom als Tuinplant van de Maand extra in het zonnetje.

Lees meer...
Woonplant van de maand augustus: de Echeveria

In augustus is de veelzijdige Echeveria benoemd tot de Woonplant van de Maand. Deze vetplant met Mexicaanse roots is een echte survivor die weinig aandacht vraagt.

Lees meer...
Iepenziekte

Het is helaas niet altijd pais en vree in onze Hof van Eden. Nadat de afgelopen jaren de buxus en de Leylandii-coniferen plotsklaps akelig bruin konden worden, steekt ook de gevreesde iepenziekte hier en daar weer de kop op. In alle gevallen zijn schimmels de boosdoeners. Bij de (voor de bomen) zeer besmettelijke iepenziekte is een vervelende kever de veroorzaker van het kwaad. 

Lees meer...
Onze tuincentra