Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Snoepen uit eigen tuin

Snoepen uit eigen tuin

Een tuin kan zo veel meer bieden dan bloemen en planten. Wat te denken van aardbeien, tomaten, radijsjes, bramen en frambozen? Vers, lekker en gezond. Het zelf kweken van groenten en fruit is bovendien voordelig én leuk en leerzaam voor kinderen!

In bakken en zakken
Zelfs als u geen (grote) tuin heeft; iedereen kan moestuinieren, of het nu op het balkon of in de vensterbank is. De kant-en-klare vierkante meter tuin is mateloos populair, net als kleine kweekkasjes en -bakjes. Voor op het balkon zijn de kweekzakken die u aan de muur kunt ophangen ideaal. Een grote pot op balkon of terras kan ook al een aardige oogst opleveren.

Snoepideeën

 • Aardbeienplantjes kunnen ook in een hanging basket of speciale aardbeienpot
 • Tomaten kunnen zelfs in een zak met potgrond groeien, maar ze staan heel mooi in een oranjekleurige pot
 • Leid een Japanse wijnbes, framboos of kiwi tegen de pergola
 • Zaai dille tussen de rozen of riddersporen; een prachtige combinatie
 • Plant koriander langs de rand van een bloembed; het kruid blijft laag, heeft mooi blad en krijgt zachtroze bloemschermen
 • Er zijn ook kleine ‘laagstam’-fruitbomen, zoals appel, peer en kers
 • Maak een haag van bessenstruiken
 • Er zijn meerdere soorten bessenstruiken die klein blijven of op stam gekweekt worden en dus in pot op terras of balkon kunnen
 • Leifruit als leipeer en leiabrikoos, een braam en een taybes kunnen ook prima tegen de gevel of tuinmuur, mits ze voldoende zon krijgen
 • Een vijg is een mooie kuipplant, die wel vorstvrij moet overwinteren
 • Plant waterkers en watermunt aan de rand van de vijver

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Goede afwatering in de tuin

De enorme hoosbuien van de afgelopen tijd, waardoor woonkamers, kelders, straten en tuinen blank kwamen te staan, maken maar weer eens duidelijk dat het heel belangrijk is te zorgen voor een goede afwatering in de tuin. Een aantal mogelijkheden en tips om wateroverlast te voorkomen.

Lees meer...
Smaakmaker in de tuin

Fruitbomen als appel, peer en pruim zijn echte smaakmakers in de tuin. In het voorjaar geniet je van de bloesem en vanaf augustus verschijnen de eerste vruchten. De fruitboom staat daarom als Tuinplant van de Maand extra in het zonnetje.

Lees meer...
Woonplant van de maand augustus: de Echeveria

In augustus is de veelzijdige Echeveria benoemd tot de Woonplant van de Maand. Deze vetplant met Mexicaanse roots is een echte survivor die weinig aandacht vraagt.

Lees meer...
Iepenziekte

Het is helaas niet altijd pais en vree in onze Hof van Eden. Nadat de afgelopen jaren de buxus en de Leylandii-coniferen plotsklaps akelig bruin konden worden, steekt ook de gevreesde iepenziekte hier en daar weer de kop op. In alle gevallen zijn schimmels de boosdoeners. Bij de (voor de bomen) zeer besmettelijke iepenziekte is een vervelende kever de veroorzaker van het kwaad. 

Lees meer...
Onze tuincentra